2022-08-13
对怀石料理 有份期待,好钟意精致既食物~周末呢个午餐系以夏日同海洋为主题~蕃茄、荔枝、草莓泡泡~好精致咁摆系透明玻璃器皿上面~开胃~一口一啖食完😆 夏日沙滩色彩~感觉又summer又chill ~36 Parma jama 蜜瓜挞、紫薯百合果涷、酥炸粟米粒、脆云吞. 纪州南高梅挞仔咸甜结合,口味香咸又清甜;粟米酥炸起粒粒分明、形状得意;果涷又cute 又口感得意~粒粒分明;云吞馅南高梅味好出~刺身爱侣鱼、北海道带子、Bb吞拿鱼刺身好新鲜, 以海洋为主题~摆得好靓全部鲜甜滑口,不需多加酱汁,都好好味,满足~米纸虾肉灰蓝色米纸上面点缀左不同颜色既点点 似件艺术品, 主角系虾肉~ 一啖又脆又有虾肉既软绵~ 虾汤呢碗汤系精心制作,未开盖前先食 碗上既墨鱼滑鳕鱼干~面上再有台湾乌鱼子碎~开盖后,就系虾汤啦,好清,内有一块深绿色砖仔- 墨鱼砖~蟹肉、日本黄粟米羹最底系蟹肉丝,铺上微酸甜既蒟蒻,再点缀左西班牙红虾膏、银箔~粟米羹甜甜地~饭. 三文鱼籽、松露、海胆、海胆汁 呢个饭真系好好味,满口清甜新鲜,又带点creamy~松露浓香也非常出口感味道富层次~甜品宫崎县芒果、青提、蜜瓜 用个盒装住,盒一开
周末呢个午餐系以夏日同海洋为主题~
蕃茄、荔枝、草莓泡泡~
好精致咁摆系透明玻璃器皿上面~开胃~
挞仔咸甜结合,口味香咸又清甜;
粟米酥炸起粒粒分明、形状得意;
果涷又cute 又口感得意~粒粒分明;
云吞馅南高梅味好出~
刺身
爱侣鱼、北海道带子、Bb吞拿鱼
刺身好新鲜, 以海洋为主题~摆得好靓
全部鲜甜滑口,不需多加酱汁,都好好味,满足~
米纸虾肉
虾汤
开盖后,就系虾汤啦,好清,内有一块深绿色砖仔- 墨鱼砖~
蟹肉、日本黄粟米羹
粟米羹甜甜地~
饭. 三文鱼籽、松露、海胆、海胆汁
口感味道富层次~
甜品
宫崎县芒果、青提、蜜瓜
用个盒装住,盒一开就见到细细件既甜品~