2014-10-30
以前曾经买过呢间朱古力,一直以为只系卖朱古力,而今天同朋友经过将军澳先发现品牌仲开左间Cafe,望落D食物都好吸引,就忍唔到口拉埋友人一齐入去食少少野。虽然见到有Tea Set 拣,食物+饮品,价钱比较平及化算,不过最后因想食唔同的野,就散叫左1汤1沙律1松饼Share!点左个蓝莓松饼后,店员就叫我地坐底一阵先,之后将微热的松饼送过来。松饼虽然焗过,但不会好干,而且好松软,内有好多烟烟韧韧的蓝莓碎,好食比利时鱼蓉汤,每啖都食到有粒粒的鱼蓉,味道有D似罗宋汤,但较浓郁,仲好惹味 旁边的粟米包,质感亦不错,非常松软!我地仲叫左个沙律,烧南瓜西班牙火腿番茄沙律伴软巴西芝士黑醋汁,先来烧南瓜,好软身,似入口即溶的感觉,不过份量不够多。我最钟意系西班牙火腿,咸咸地的味道,带点甘香细致,好味道! 软巴西芝士味道就好特别,个人觉得夹埋西班牙火腿一齐吃,更突出芝士味 整体都好满意,食物非常好食,加上环境好干净,亦坐得好舒服,我地一边倾计一边慢慢食,真系唔愿离开呀
点左个蓝莓松饼后,店员就叫我地坐底一阵先,之后将微热的松饼送过来。松饼虽然焗过,但不会好干,而且好松软,内有好多烟烟韧韧的蓝莓碎,好食 比利时鱼蓉汤,每啖都食到有粒粒的鱼蓉,味道有D似罗宋汤,但较浓郁,仲好惹味 旁边的粟米包,质感亦不错,非常松软! 我地仲叫左个沙律,烧南瓜西班牙火腿番茄沙律伴软巴西芝士黑醋汁,先来烧南瓜,好软身,似入口即溶的感觉,不过份量不够多。我最钟意系西班牙火腿,咸咸地的味道,带点甘香细致,好味道! 软巴西芝士味道就好特别,个人觉得夹埋西班牙火腿一齐吃,更突出芝士味 整体都好满意,食物非常好食,加上环境好干净,亦坐得好舒服,我地一边倾计一边慢慢食,真系唔愿离开呀