2024-03-20 597 浏览
呢排天气好潮湿,突然今日吹北风,冻冻地,朋友提议去湾仔打边炉,一于举脚赞成😄餐厅位于骆克道一楼,主打东南亚风情,配合怀旧格调,非常有气氛。我哋拣咗丰富嘅二人套餐:汤底~皮蛋芫荽汤底。小食~响铃午餐肉,好香口。潮汕牛拼盘~有匙柄、吊龙、三花同雪花肥牛,各有各口感,完全唔韧,仲好有牛肉味添。厚切牛舌~同样非常出色。海鲜拼盘~有虾、蛏子同生蚝,非常新鲜,配埋餐厅嘅绝世混酱,令到海鲜更加鲜味。饺子类~我哋拣咗陈皮榨菜牛肉饺、韭菜饺同芫荽猪肉饺,各有特色。特别要赞吓陈皮榨菜牛肉饺,呢款饺子第一次食,真系好有惊喜。丸类~都有唔少选择,例如虾酱墨鱼丸、手打牛丸同梅菜猪肉丸,味道特别又弹牙。蔬菜拼盘~店员特别提到,蔬菜是本地有机蔬菜,天天新鲜运到,所以特别有益。最后仲有~水云面,配埋超甜汤底,真系好好食。饮品方面~打边炉梗系唔少得生啤同椰青啦。整体上,呢一餐食得好满足,餐厅汤底和酱料同样多选择,而且食材新鲜好味,服务都好亲切,有机会都会嚟食多几次!

我哋拣咗丰富嘅二人套餐:
汤底~皮蛋芫荽汤底。
小食~响铃午餐肉,好香口。
厚切牛舌~同样非常出色。
最后仲有~水云面,配埋超甜汤底,真系好好食。
饮品方面~打边炉梗系唔少得生啤同椰青啦。