餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (又一城)
资讯:

2022-10-30 1822 浏览
牛角高质听就听得多,自己就真系未食过😝今次一行2人黎到食lunch, 总算见识到佢地既靓牛❤️呢度以QR code 落单,用餐时间90分钟,不过人唔多佢地唔会赶🥰==========🔹牛角极上四品烧肉盛合(lunch set C) $182包括以下每款两片:美国SRF安格斯和牛牛板腱,网烧一口牛(3粒),美国上级牛颈脊,牛角上级牛肋肉拣左辛味酱汁🌶和牛质素可参考lunch set D 有详细说明😌牛颈脊同牛肋肉肉质嫩滑牛味重网烧一口牛相对以上会较"鞋"口,牛味会差左少少,不过都系合格以上🫠推介指数:9/10==========🔹和牛二品&三品烧肉盛合(lunch set D) $238包括以下每款两片:美国SRF安格斯和牛牛板腱,日本九洲极上黑毛和牛牛肋肉,肩脊肉,牛肋肉,美国上级牛颈脊拣左烧肉汁两款和牛牛味浓烈,油脂感极丰富,肉质嫩滑有口感,有入口即溶感觉🥹其余四款肉质素正常,有牛味🥩,绝对系水准以上,如果佢唔写我唔系太分到边款打边款😂推介指数:9.5/10==========跟餐沙律番茄🍅同青瓜🥒都非常新鲜,柠檬水🍋好香完全唔苦昆布汤味道较淡牛角饭紫菜够脆够香口,配合少量芝麻及牛角自
牛角高质听就听得多,自己就真系未食过😝
今次一行2人黎到食lunch, 总算见识到佢地既靓牛❤️
包括以下每款两片:
拣左烧肉汁
推介指数:9.5/10
==========
跟餐沙律番茄🍅同青瓜🥒都非常新鲜,柠檬水🍋好香完全唔苦
昆布汤味道较淡
牛角饭紫菜够脆够香口,配合少量芝麻及牛角自家酱油令平日少食饭的我都忍唔住食左大半碗🤭
==========
整体黎讲食物质素几高,不过份量偏少,以我既食量可能食牛角buffet 会化算一点🤫