2023-02-09 172 浏览
秘鲁菜喺香港真系好少见🤫整体食物都好清新 酱汁都系酸酸咸咸咁 几开胃✨餐厅嘅午市套餐都几抵食 难怪爆晒人 坐满成间餐厅🍴.📌是日餐汤 (set)个汤饮落有好浓嘅蒜, 洋葱, 葱, 姜黄味🧄🧅仲带有少少南瓜味 味道好特别🎃饮落几creamy 仲有啲炸蒜 多左啲咬口🥳.📌海鲈鱼他他薯蓉 $128他他食落去超级爽口嫩滑 而且鲜味十足🐟如果份量再多啲就好🥺薯蓉好软滑 食落咸咸酸酸 仲有少少芥末同洋葱味 比平时食嘅重口味少少🥔薯蓉入口好绵滑 夹埋他他一齐食 口感好丰富 超夹💯旁边仲有酸酸咸咸嘅七味粉沙律酱 紫色嘅就系卡拉马塔橄榄 味道浓到同食橄榄冇分别 钟意食橄榄嘅一定钟意🫒.📌秘鲁特色芝士馅饼 $128馅饼成只炸饺子咁 好得意🥟本身见到个价钱都有啲贵 不过原来好大只🤩饺子系焗嘅 外皮食落微脆 带烟韧😛内馅有巴马臣同水牛芝士 芝士咸香味唔算好浓 芝士嘅奶香味就好出🥛一切开啲芝士漏晒出黎 仲可以拉丝添 芝士嘅份量好多 但一啲都唔漏 芝士控一定好满意🧀另外有啲洋葱红椒粒同阿根廷青酱喺面头🫑🧅青酱都几酸 令馅饼味道更丰富开胃💚.📌烟熏猪肉三文治及一个配菜 $130平日会有Lunch set 价钱都几抵

📌是日餐汤 (set)
是日餐厅

📌海鲈鱼他他薯蓉 $128
海鲈鱼他他薯蓉

📌秘鲁特色芝士馅饼 $128
秘鲁特色芝士馅饼

📌烟熏猪肉三文治及一个配菜 $130
平日会有Lunch set 价钱都几抵🤑可以拣一款配菜: 杂菜沙律, 烤蕃薯, 酱条, 蒜香饭 拣左杂菜沙律 原来同三文治内馅嘅洋葱沙律系一样嘅🧅🥗烟熏猪腩肉系厚切嘅 肥瘦均匀 感觉似系慢煮猪腩肉 好淋又入味🐷不过个烟熏味就唔太出浓 味道同平时煲汤嘅猪骨差唔多味 不过就多左酱汁味🤣好特别嘅系 入面仲加左啲清甜嘅蕃薯 口感味道更有层次🍠加埋沙律 食落更清爽🥬Chulls面包烘得好脆 带有微微甜味 完全冇比酱整到淋晒🍞酱嘅份量好适中 酸酸咸咸咁 一啲腻嘅感觉都冇😚
烟熏猪肉三文治及一个配菜

📌招牌秘鲁烤鸡半只 $158
同样系Lunch set 烤鸡拣左杂菜沙律同烤蕃薯😆估唔到配菜份量都会有咁多😍
招牌秘鲁烤鸡半只
沙律菜好新鲜 面头加左啲黑醋 好开胃🥗烤蕃薯好淋甜 不过佢就唔系热嘅🍠而旁边嘅黄辣椒酱味唔算太浓亦唔辣 感觉似系酸酸地嘅沙律酱🤔鸡嘅香料味都几出 食落几浓味🐔鸡脾部分好嫩滑 但鸡胸嘅部分就有啲鞋🍗

📌秘鲁油炸鬼配朱古力酱 $68
平时食嘅西班牙炸油条系比较脆身同甜🇪🇸但呢到嘅就有少少唔同 食落有少少似窝夫嘅感觉🧇油炸鬼炸到微脆 咬落就系松软淋淋地 唔油腻🫶🏻加左啲椰丝同埋少量砂糖 食落一啲都唔甜 比起平时嘅churros感觉健康好多🥰朱古力酱好稀 微甜 点油炸鬼都唔错🍫烤焦糖香蕉 焦糖味唔太突出 食落同平时食蕉差唔多 🍌
秘鲁油炸鬼配朱古力酱

📌Espresso +$20