2018-02-26 276 浏览
今日同老公突然间好想食拉面🍜,本来系想去 面屋一灯 既.. 不过去到刚好撞正佢地落场时间,所以立即转场到附近的 茑 拉面店。之前有睇过介绍系米之莲1星拉面店,不过我对米之莲既评价无咩概念,平时亦唔会刻意去米之莲几星食店,因为惊呢啲被米之莲加冕既食店会大排长龙😂(不过想食好野 要付出时间面好正常既😆)好,讲返正题先😊可能因为唔系正餐时间既关系,去到唔使等🤩!系门口落完单比完钱就可以入座等面到👍🏼~面到左就紧系即刻饮返啖汤先啦🤪系闻到好香既,汤头入口唔会系浓厚肥腻个种重口感,味噌味好香浓.. 不过无乜惊喜啰😅只旦有惊喜架,生熟程度岩岩好.. 一咬落去啲旦汁涌出黎呀🤤👍🏼(温馨提示:要叫味噌味玉拉面觉有旦架!)块叉烧就真系赞唔落喇,我觉得有啲似煲完汤既肉呀😩无味又干🤦🏻‍♀️好彩得一块咋~最后我都成碗食晒,仲可以饮晒碗汤添,一来佢其实唔系好大碗、二来汤底系我钟意个种,唔会好油腻而且味噌好香👍🏼!

好,讲返正题先😊

面到左就紧系即刻饮返啖汤先啦🤪