2017-10-10
五点几同朋友经过海港城,咦之前先话铜锣湾又排队又米芝莲,咁快开到黎仲要唔驶排队㖞!即刻走入去食个early dinner先入到去全部系Bar seat,一系对住个cooking counter一系对街境。首先会有个receptionist比menu你睇,排队落单俾左钱就会有人带你坐低等食。值得一提系我同友人两个入去睇紧menu落单,之后就有强国游客冲入越过我地话要食,结果就打尖仲企喺落单位慢慢磨,最后仲入座先。客人唔识排队,做server或者receptionist冇理由唔识处理姐?我地叫左个类似豚角煮,但用嘅系安格斯牛肉配特制洋葱酱(好似系),另外一人一碗酱油玉子拉面。呢个好似系48$左右,整体唔错,但又未去到好食到要encore或者有惊喜嘅地步。主角酱油玉子拉面($118)出场。个汤好清好香,闻到多种复杂香味嘅味道。啜返啖先,个汤冇典型d酱油拉面咁重口味咁heavy。再捞埋上面嘅黑松露酱,薄荷叶同洋葱丝食,系好香好fresh好舒服。只蛋系十级溏心,好庆幸自己落单果时有追加返,个蛋黄一入口就化哂喺条脷上便除左叉烧薄同d侍应扣d分之外,其实唔错嘅。
除左叉烧薄同d侍应扣d分之外,其实唔错嘅。