2020-06-10 566 浏览
📍茶狼琴日同朋友去开九龙湾𠮶边 行下行下觉得好口渴所以见到呢一间饮品店 而自己之前未试过 就去买黎试吓🙈-冻京都抹茶仙草白露 ($22)抹茶仙草白露我之前喺其他饮品店都未试过🙈咁啱见到茶狼做紧推广优惠原本好似$28一杯,而家只需$22就饮到😆所以就嗌咗一杯冻嘅试吓😛佢有得调整糖嘅甜度同埋冰嘅多少👍🏻我就叫咗少甜 少冰~仙草嘅份量都几多 因为我少咗甜我自己饮落都系甜甜地 所以概括左抹茶嘅苦涩味😹 下次如果有机会嘅话我可能会试吓叫30%糖😹咁样抹茶味应该会浓啲🤟🏻不过整体我觉得几好饮😻下次如果再有优惠嘅话会再试!冻黑糖珠奶乌龙茶($28+$4)呢杯系我朋友饮嘅 我试一啖😹珍珠嘅份量唔多唔少啱啱好 不过我觉得黑糖珍珠奶掩盖左少少乌龙茶味🤏🏻 所以乌龙茶味都唔太出 但系成杯嘢饮唔会好甜 我觉得佢𠮶个黑糖珍珠鲜奶系几好饮嘅😍佢原本普通size系$28,我朋友加$4加大左一个size🤭但系其实我发现加$4都唔会大好多😹虽然个杯嘅size高身左 但系佢个阔度比普通size嘅杯系会窄DD 所以个人唔建议加大size🤣✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎综合食评📝价钱💸:$54外观:★ ★ ★ ★ ☆回头率
📍茶狼
冻京都抹茶仙草白露 ($22)
抹茶仙草白露我之前喺其他饮品店都未试过🙈
冻黑糖珠奶乌龙茶($28+$4)
综合食评📝
价钱💸:$54
外观:★ ★ ★ ★ ☆
回头率:★ ★ ★ ★ ☆
抵食指数:★ ★ ★ ★ ☆
冻京都抹茶仙草白露
冻黑糖珠奶乌龙茶(加大size)
2020-06-09
冻京都抹茶仙草白露
冻黑糖珠奶乌龙茶(加大size)