2018-04-21
听闻呢间cafe系由法国蓝带厨师主理,身为美食爱好者当然要去朝拜一下。 位于深水埗区嘅 cafe, 门面都出现咗蓝带厨师主理呢几个字样黎吸引顾客。 内在环境都非常舒适,有一张大大嘅梳化,配搭上昏暗嘅环境,格调升级。 叫咗一杯caramel cappuccino 同埋一杯hazelnut latte。两杯都好浓味好饮,但个人较喜欢 hazelnut latte, 榛子味同埋拿铁配搭恰到好处。 呢个系呢度最出名嘅 Benedict ,做得出色之处系佢嘅蛋黄酱同埋蛋黄汁混埋一齐好香好浓郁, 食几多都唔觉腻, 但就略嫌个汁唔够热烫 减咗少少分。 再叫咗依个fresh seafood crepe。 贪佢未食过, 虽然味道系唔错,蛋黄酱味浓配搭上个crepe, 松软嘅口感出晒嚟,但反而啲青口我就觉得普通,同埋有沙。 最后就到啲甜品,甜品就做得几好,最好食嘅系个雪糕有好多朱古力碎,增加口感。
位于深水埗区嘅 cafe, 门面都出现咗蓝带 厨师主理呢几个字样黎吸引顾客。
最后就到啲 甜品,甜品就做得几好,最好食嘅系个雪糕有好多朱古力碎,增加口感。