初尝苏豪用心美味的日式串烧~~~餐厅名称 热菇哟 (中环)餐厅地址 中环苏豪士丹顿街21号地舖~~~最近成日都冇得出街 心情麻麻地 所以大旧就带我收工之后快闪SOHO揾咗一间我哋大家都未食过嘅串烧店 带我去试一试 呢间店个名好得意好有台式风格 但系入到去先发现其实系日式烧烤黎~😊~~~难得可以出嚟大快朵颐 梗系要叫多啲唔同嘅嘢食啦 眼阔 肚又阔嘅我哋 分别叫咗六款串烧(有牛舌 萨摩赤鸡腩 无激素鸡翼 芦笋豚肉卷 一口番薯 同A5和牛粒 )除咗串烧之外仲有一个玉子烧 一份稻庭乌冬 炸鸡软骨 汁烧鸡扒 比目鱼西京烧同半壳蚝😆~~~串烧到咗之后 好热心嘅店员喺度同我地讲解佢哋嘅串烧用料来自日本嘅边个地方 整体服务态度非常好 令人食得几舒服~~~串烧方面 牛舌汁够浓 咬落几爽 萨摩赤鸡腩 冇咩肥肉 结实得来又好弹牙 无激素鸡翼 表面烧得好香脆 而且无激素 令人食得好安心啊 芦笋豚肉卷 味道正正常常 几多汁 一口番薯就一向都系我嘅至爱 味道就间间食咗差唔多 而A5和牛粒就不得了啦 入口即化 好正😝~~~玉子烧:超级好食 必叫之选咬落去爆晒啲蛋汁出嚟 香甜得来又唔会太过死甜😆~~~稻庭乌冬:最近天
初尝苏豪用心美味的日式串烧
~~~
餐厅名称 热菇哟 (中环)
餐厅地址 中环苏豪士丹顿街21号地舖
~~~
稻庭乌冬:最近天气有少少转热 冻冰冰食落好舒服 而且啲面好弹口加埋个鹌鹑蛋 望落更加诱人🤩
炸鸡软骨:炸得好香脆 配啤酒食就最啱啦
~~~
比目鱼西京烧:条比目鱼超级大条 比目鱼不嬲喺超级市场或者街市买都唔平 所以百零蚊有咁大条鱼真系几抵食 而且佢啲鱼肉仲好嫩🐟
半壳蚝:d蚝就冇话算特别大粒 但系食落去蚝味颇重
~~~
汁烧鸡扒:另一个抵食之选 分量多到 我哋都吓一吓 酱汁香甜惹味 渗入鸡扒嘅每一吋肉 不错🐥
~~~
推荐度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)