2020-01-18
星期六放工同事提議去 素食自助餐,即刻好有興趣!素食餐廳就去過,自助餐唔知係點既呢?就喺呢度! 『週末午市$80 』入到去要先付款,員工帶位後就可以出去夾食物!食物自助區不大,一眼睇曬👀 近門口位置有沙律、炸物、涼拌小食⋯⋯雲耳好爽口,推介!炸物區有我鐘意食的炸饅頭和馬拉糕!而同事就偏愛炸春卷!熟食以蔬菜類居多(印象中無素肉類)另有白粥,湯水,炒米粉、銀針粉等等⋯並且會不停轉款,當日炒米粉無曬後就轉左炒飯!呢個做法幾好,客人可以食到不同款式的食物! 臨走時有糕點和炸蛋散出爐,熱辣辣,面層沾滿糖漿,好似食緊又甜又脆卜卜的炸雲吞皮,好食 !熱飲分別有薑茶、有機紅茶、牛油果籽茶。我擇左牛油果籽茶,味道不苦不酸,之前睇過篇文章話牛油果籽纖維豐富,可以幫助腸道暢通,好多女仔用來減肥,飲多兩杯先食左兩round 已經飽曬!糖水有紅豆沙,紅豆量多但有點稀,味道不算濃郁!食完後要自行將用過的餐具和垃圾分類,所以呢度係免收加一,大家都非常自律。整體來說,味道中規中矩,始終款式簡單,不會太大驚喜,食起來感覺健康!只略嫌食物選擇較少,但$80可以吃到飽不會要求太高!
就喺呢度!
『週末午市$80 』
入到去要先付款,員工帶位後就可以出去夾食物!
食物自助區不大,一眼睇曬👀
近門口位置有沙律、炸物、涼拌小食⋯⋯
雲耳好爽口,推介!
炸物區有我鐘意食的炸饅頭和馬拉糕!而同事就偏愛炸春卷!
食左兩round 已經飽曬!
糖水有紅豆沙,紅豆量多但有點稀,味道不算濃郁!