2020-09-15
朋友之前介绍过话中环有间清新茶饮小店主打低卡茶饮,小妹一直都好想揾机会试试🤩遇然之下得知Munchies 系结志街开左间新店,今日就特登去支持下小店😆Munchies 店内装潢颇有文青气息,全店以白色为主调,俾人一种清新舒服嘅感觉😎加上门口嘅落地大玻璃,一定系打卡达人必选之座📷📷Munchies 新店除左有低卡茶饮外,仲有新品crispy chicken Sando 🍔🍔哩到有2个sets 俾你拣,combo A / B ,分别系combo B 会有多个小食🤗为食妹就梗系要叫个combo B set 试埋嚟到嘅小食啦。Crispy chicken Sando 🍔🎖Sando 有成6只flavours 俾你拣,只只都好吸引,好想一次过试哂佢地😆小妹今次就拣左最爱嘅Truffle Mayo sauce 👍🏻👍🏻手掌咁大块嘅炸鸡加上美味白浓嘅truffle sauce , 简直系💯💯自家制嘅pickles & cabbage 🥬 可以中和番炸鸡包嘅油腻感Chicken wings 🏅店主必食推荐秘制鸡翼,炸鸡翼外皮炸得好脆身,一咬落块嘅「卡滋卡滋」嘅声音好治愈😎今次试左salt & vine
Crispy chicken Sando 🍔🎖
Chicken wings 🏅
店主必食推荐秘制鸡翼,炸鸡翼外皮炸得好脆身,一咬落块嘅「卡滋卡滋」嘅声音好治愈😎今次试左salt & vinegar 口味,醋粉味道似柠檬汁🍋咁酸酸地又好清新,作为开胃前菜一流👍🏻
Gooseberry Marigold 🏆
小妹较钟意酸酸地嘅口味,店主就推荐左金菊龙珠果气泡水俾我试吓👍🏻👍🏻龙珠果汁真系好少见,听店主讲呢系纯天然美国直送冷压果汁🧃重点系得60卡咋,系60卡咋,啱哂小妹呢d 又要食又怕肥嘅女仔🤗🤗