2024-01-10
山林道食肆林立,经过呢间装修咁靓嘅餐厅就俾吸引咗入去,原来呢间餐厅系食黎巴嫩菜,咁大个女都未试过食🍽️叫咗两个前菜+两个主食开胃菜Mezze :🔸TRUFFLE HUMMUS 黑松露鹰嘴豆蓉 $92芝麻酱加上 柠檬汁🍋松露香味扑鼻,用薄饼蘸嚟食,豆蓉口感质地顺滑🔸GRILLED HALLOUMI CHEESE 烤哈罗米芝士 $128番茄仔酸酸甜甜口味,无花果 + 石榴糖蜜 配上 哈罗米芝士🧀 烤到烟烟韧韧主菜Mains :🔸CHICKEN FATTAH 鸡肉乳酪煮饭 $168鸡肉 + 乳酪酱淋上白饭上,与松子仁,原粒鹰咀豆,脆片,搅拌均匀🥣我几钟意佢味道轻酸微甜🔸SIGNATURE LAMB SHANK 中东经典慢炖羊腿 $248我本身比较抗拒羊,因为怕膻味,但呢个慢煮羊腿,非常软腍,只有少少羊膻味,我接受到👍🏻配上薯蓉杂菜咁靓嘅花海森林系异国风情环境💐 恍如置身 黎巴嫩花园配上一杯花茶☕️ 打卡一流📸而且不定时餐厅内会有肚皮舞表演高质食物🥘由曾任职海外Sheraton酒店嘅餐厅主厨负责👨🏻🍳 仲有独立房,气氛休闲写意,聚餐都适合🈴
叫咗两个前菜+两个主食
开胃菜Mezze :
🔸TRUFFLE HUMMUS 黑松露鹰嘴豆蓉 $92
芝麻酱加上 柠檬汁🍋松露香味扑鼻,
用薄饼蘸嚟食,豆蓉口感质地顺滑
番茄仔酸酸甜甜口味,无花果 + 石榴糖蜜
配上 哈罗米芝士🧀 烤到烟烟韧韧
主菜Mains :
🔸CHICKEN FATTAH 鸡肉乳酪煮饭 $168
我几钟意佢味道轻酸微甜
我本身比较抗拒羊,因为怕膻味,
咁靓嘅花海森林系异国风情环境💐
恍如置身 黎巴嫩花园
配上一杯花茶☕️ 打卡一流📸
而且不定时餐厅内会有肚皮舞表演
高质食物🥘由曾任职海外Sheraton酒店嘅
餐厅主厨负责👨🏻🍳
仲有独立房,气氛休闲写意,聚餐都适合🈴