2018-08-19 140 浏览
宜家既台式饮品风气实在太夸张了,所以等几耐呢个因素对我黎讲都几重要。呢间系tst美丽华入面,当日系平日,okay既唔洗等好耐。其实当时只系去行下街,唔知一芳都系果度插左旗,见至少无人龙,又未试过最新好hit既黑糖珍珠鲜奶,就去买左杯了。落左order之后,谂住应该无咁快,就去左个厕所tim, 点知出黎杯野已经ready等我了。所以呢间既第一个印象系okay既,至少唔洗等,唔好饮都唔会咁嬲啊嘛。讲样既话就无老虎堂果d影出黎咁好睇既,不过都唔差。搞均去之后先饮,第一下,唔错wor。因为我之前比较多系饮珍珠奶茶,无饮过黑糖鲜奶,第一下既感觉系好滑,真系好滑。d珍珠都唔错,系我钟意既口感,烟烟unun,都有黑糖味。唔错。第一次既经验令我对黑糖鲜奶既感觉唔错,因为我未饮之前以为会好甜。呢杯系无叫少甜少冰,但系完全唔会觉得太甜。饮既时候会有错觉,觉得比珍珠奶茶健康(因为系得鲜奶,无奶茶),但系其实唔系架,其实系一样咁肥XD不过呢次既经验都系好既,令我会想去试其他舖头既黑糖鲜奶。

不过呢次既经验都系好既,令我会想去试其他舖头既黑糖鲜奶。
等候时间
5 分钟 (外卖自取)