2019-02-21 50 浏览
同个friend行完金鱼街,夜晚嚟咗依间西餐厅到食,又几好㖞。好在𠮶日比较早食饭,如果唔系要等位嘅就系我哋。同朋友都带咗dinner set,包左嘢饮,面包,餐汤,主菜同埋小甜品。冻柠茶唔记得咗嗌少甜,好在呢度正常嘅冻柠茶都唔会太甜,剩系得糖水咁样。个杯都几特别,好少见用依种杯。面包个面包有几盏鬼,本来以为系牛油餐包,点知唔系。本身又以为咁嘅样,系啲西饼,点知又唔系。特别嘅系依块面包上边嘅红色,细细块,原来系类似烟肉嘅东西,第一次系典型西式茶餐厅食到。杂菜汤典型嘅罗宋汤,正正常常。烤美国谷饲西冷扒配黑松露野菌汁我拣咗配意粉,五成熟。个扒都整得几好,亦都符合五成熟。睇相嘅话就知道块扒都几靓仔,切开佢,见到有少少红色但冇血水。旁边都有啲椰菜花同西兰花做伴碟,仲有一粒车厘咖。无论点汁食或者唔点汁食,都好味。甜品总结:喺太子地段来讲,呢个价钱都算合理,仲要齐晒咁多嘢食,一定够饱,其实本身仲想加蒜蓉田螺,但sold out,希望下次黎会有啦。

冻柠茶

面包

杂菜汤

典型嘅罗宋汤,正正常常。

烤美国谷饲西冷扒配黑松露野菌汁配意粉

甜品