行街时经过数次,见格局像不便宜,没有试的冲动。某次同同事倾开,她介绍说原来Venchi朱古力就是每年奖励自己时的动力到我再经过时,就即管给了Venchi一次机会买了10粒左右,约为$200, 即是$20粒,也不便宜但比较其他大牌连锁店,又好像差不多价钱,而且Venchi感觉很有质感同都几大粒,就系咁,试过后竟然返唔到转头。。。。。。真心好好味,系因为佢既黑朱古力,黑得来唔太苦,入口好醇,只可以讲句,只有试过先会懂加上佢标签左有既味,例如开心果味,焦糖味,柠檬味等等,系真系有果d味,唔似某d品牌食左都唔觉而且食得出系真材实料,唔系整d人工味落去初尝后到依家应该2个月内,我谂我已经买左佢第3次,又再败家了而湾仔呢间个店员亦一一解答到我既提问,非常熟练,值得一赞而且唔会好似某d贵价朱古力店,chur住我要d乜,我都系钟意自己慢慢拣,有唔明先问佢地最近呢次再试埋佢个雪糕,原来都好多味道选择开心果味不负所望~应该以真正开心果碎+开心果酱打造不得了~工作赚钱就系为享受嘛

到我再经过时,就即管给了Venchi一次机会
买了10粒左右,约为$200, 即是$20粒,也不便宜

而且食得出系真材实料,唔系整d人工味落去

而湾仔呢间个店员亦一一解答到我既提问,非常熟练,值得一赞

最近呢次再试埋佢个雪糕,原来都好多味道选择
开心果味不负所望~应该以真正开心果碎+开心果酱打造
不得了~