2022-01-12 22 浏览
铜锣湾希云街新开一间走型格风嘅新派面店🥳 置身于转角位置,仲设有一个小小窗台,可以望到出面,如果条街无咩人都几Chill!以自家熬制36小时花胶大筒骨汤🍖同一百斤蕃茄浓汤🍅为主打!仲有老坛陈酿酸菜汤🥬同埋辣而不燥麻辣汤🌶️今次就试吓佢哋嘅一百斤蕃茄浓汤🍅👉店家推介秘制酸菜、大镬炸酱、雪花鸡丝、卤水猪肠、麻辣腩肉卷、自家制午餐肉饺、鸭血等等!超多款式!🍅一百斤蕃茄浓汤,蕃茄汤真材实料新鲜度好够,味道鲜甜健康~🥬秘制酸菜:酸菜味道🔥大镬炸酱;粒粒炸酱够哂镬气,最后我倒哂落个汤度食🤣🍗雪花鸡丝:鸡丝切到好幼,带嚼劲🦀松叶蟹棒:一条厚身松叶蟹棒,一丝丝的感觉🍗炸墨鱼饼 $28 3块炸墨鱼饼,表面有调味粉,唔喺辣粉嚟!味道一啲都唔辣,外脆内软☕桂圆红枣茶 跟餐$10可选少甜,以手摇外卖杯送上,桂圆红枣茶味道清幽,饮完成个身都暖笠笠哂😳

🍅一百斤蕃茄浓汤,蕃茄汤真材实料新鲜度好够,味道鲜甜健康~
🥬秘制酸菜:酸菜味道
秘制酸菜

🔥大镬炸酱;粒粒炸酱够哂镬气,最后我倒哂落个汤度食🤣
大镬炸酱

🍗雪花鸡丝:鸡丝切到好幼,带嚼劲
雪花鸡丝

🦀松叶蟹棒:一条厚身松叶蟹棒,一丝丝的感觉
松叶蟹棒

☕桂圆红枣茶 跟餐$10