2023-05-11
第一次去食印度料理,未试过食嘅话可能一开始都会有啲困难,餐单入面嘅料理大多都未必会明系乜野,净系得落面细项嘅材料知道大概会有乜野系入面,不过好彩open rice可以落到外卖自取,所以对照返都叫估到系啲乜野黎( ̄∇ ̄)本身餐厅会系有提供两支矿泉水,所以见到野饮嘅时候都犹豫紧叫唔叫好,因为卖相黎讲都吸引,只系惊会因为口味差太远而会好伏,点知其实几好饮,一开始净系叫咗一杯芒果Lassi,就咁饮几好味,但佢入面有啲香料粒粒,如果咬爆佢会即刻有香料嘅辛味出晒黎,所以如果想试嘅人可以谂一谂,不过佢就咁饮落去唔咬系完全唔会有香料味!(◐‿◑)我地本身都叫得唔多野,经店员介绍后叫咗个PANEER TIKKA LABABDAR嘅汁(辣番茄+洋葱+一啲香料)配Garlic Naan 同Jerra Harin Mirch L’accident a Paratha(类似炸葱油饼),真系好唔错,同本身我地叫咗嘅PAV BHAJI(蔬菜咖喱)系完全唔同风味,两个都非常推荐试下!(。ì _ í。)店员仲推荐咗一个炒饭KP SPECIAL BIRYANI,话系最多人叫,但我地食落去表现较为普通,当
店员仲推荐咗一个炒饭KP SPECIAL BIRYANI,话系最多人叫,但我地食落去表现较为普通,当然如果有叫上面个啲汁又未食晒捞埋一齐食都十分不错,不过如果唔系一定要食饭,更加推荐叫多两个Naan 浸汁食!
总而言之,第一次食印度料理系真系十分推荐比想试中东料理嘅人,价钱黎讲都合理,侍应好有心推荐都好好人。
#另外叫咗两杯奶昔,开心果奶昔真系十分推荐🙏🏻
#提供嘅水都系收费㗎~(◐‿◑)