2022-03-12
土耳其食物在香港比较少见,今日同朋友经过一间舖,见装修唔错,好colorful, 又eye catching 。 店舖细细,好有特色,有爆谷机同埋土耳其雪糕。朋友话试过唔错。我未食过土耳其食物,决定买返屋企同妈咪试下。order 食物后,店员即叫即做,保证新鲜。烤鸡肉卷馅料十分丰富,个卷热辣辣,生菜蕃茄入口爽而且新鲜,主角烤鸡有著浓厚香料味,充满土耳其嘅气息。香辣调味料特别惹味,烤肉香味浓郁。个卷份量十足,食一个绝对满足。脆皮鸡卷同样系鸡,鸡肉一样嫩滑,鸡肉炸得十分香脆,外脆内软,而且炸得唔会十分油,感觉呢个卷酱汁较多,酱汁惹味,食落juicy 。土耳其卷加$25就可以升级做套餐,有薯条同埋罐装汽水。薯条即叫即炸,新鲜香脆。就算带回家后,口感仍然香脆,值得称赞,薯条加入咗少少香草黑胡椒调味,特别好食。爆谷在家抗疫,成日都煲剧,特登买咗个爆谷返去边睇边食,爆谷有焦糖味,甜甜的,是煲剧很好嘅小食。
烤鸡肉卷
脆皮鸡卷