餐厅: Lamees
资讯:

2023-11-23 44 浏览
今日约左朋友去土瓜湾揾食,朋友话呢间中东菜之前试过觉得可以encore,而我人生从来都无试过中东菜,好奇心驱使下决定去试一试。一入到餐厅,感觉唔算好大,但装修好别致同埋个感觉好舒服。职员好快为我地安排左座位,同埋叫我地可以用QR Code落单。Lentil Soup呢个味从来都饮过,觉得个口感几好,好滑而且加左柠檬同洋葱落去,令到成个层次提升左。Jalapeño墨西哥辣椒杂果仁酱配彼得包 我地觉得一场黎到点都要试下个彼得包,好香而且配埋个墨西哥辣椒杂果仁酱,味道一d都会太抢,两样野加埋非常夹。每次都可以大大啖加酱,简直爽爆。Lamb kebab呢道菜系免治羊肉串,平时食免治鸡肉串就食得多,无想过原来羊都烤得好香,非常有风味,最紧要系入面d肉汁爆多,佢既调味调配得好好,另外,呢道菜亦配上烤包同薯仔,佢本身已经好咸香,食落劲惹味。 AGLIO E OLIO呢个素意粉卖相已经好出色,基本上每条意粉都好挂汁,啖啖都充满住黑胡椒和橄榄油,感觉唔会好油,配合埋洋葱、红椒、番茜、青椒,令到味道更加提升。Cake El Tamir 第一次食蜜枣蛋糕,估唔到原来咁好食,甜甜地又有口感,加上个云尼那雪粒劲

Lentil Soup

Jalapeño
墨西哥辣椒杂果仁酱配彼得包

Lamb kebab

AGLIO E OLIO

Cake El Tamir
第一次食蜜枣蛋糕,估唔到原来咁好食,甜甜地又有口感,加上个云尼那雪粒劲大旧,每食一口蜜枣蛋糕再配上雪糕,真系好食到停唔到口。