2020-02-21
同朋友两个都系第一次食懒人烧烤,所以一齐约咗嚟试下呢间旺角出名嘅自转烧烤店头一轮嘅肉盘咩肉都有,有得试下自己中意边种肉类有和牛粒,牛肋肉,牛舌,猪五花,猪颈肉,鸡翼等......铁签嘅齿轮位要卡好系移动铁链度,如果唔系就会唔识自己转鸡翼开边唔怕烧唔熟,亦串得好稳阵唔怕跌所有嘅肉大小刚刚好,转起上嚟好顺畅猪牛鸡都系一片红海,有焗炉feel,而且冇油烟味鸡翼皮脆肉厚,食落亦多汁,其他嘅肉类各有特色,一口一啖食唔停当烧到差唔多6~7成熟嘅时候,就可以抹上日式烧汁,本身肉质新鲜,加上简单嘅调味已经好juicy除咗customize嘅调味,基本上我哋全程都系绕埋手un un脚咁等食xd放串烧嘅位置好多,食完一串又可以即刻放第二串将烧好嘅肉放系碟上,可以作最后嘅调味枱面上有3兜酱汁,韩式柚子汁解腻港式烧烤嘅调味则主要有椒盐粉,孜然粉,辣椒粉等等,够哂惹味牛舌系咁多款式入面最钟意嘅,因为烧完仍然好嫩滑,爽口弹牙,一啲都唔韧牛舌芯一口一粒咁,好juicy和牛粒都嫩滑有嚼劲,芝士肠爆浆,鸡皮烧到好脆,好似薯片咁旁边嘅层架可以放好多串落单都好快,基本唔使5分钟,啲嘢食已经送到年糕鱼蛋好得意,烧嘅时候入面白
头一轮嘅肉盘咩肉都有,有得试下自己中意边种肉类
有和牛粒,牛肋肉,牛舌,猪五花,猪颈肉,鸡翼等......
铁签嘅齿轮位要卡好系移动铁链度,如果唔系就会唔识自己转
鸡翼开边唔怕烧唔熟,亦串得好稳阵唔怕跌
所有嘅肉大小刚刚好,转起上嚟好顺畅
猪牛鸡都系一片红海,有焗炉feel,而且冇油烟味
放串烧嘅位置好多,食完一串又可以即刻放第二串
将烧好嘅肉放系碟上,可以作最后嘅调味
枱面上有3兜酱汁,韩式柚子汁解腻
港式烧烤嘅调味则主要有椒盐粉,孜然粉,辣椒粉等等,够哂惹味
牛舌芯一口一粒咁,好juicy
和牛粒都嫩滑有嚼劲,芝士肠爆浆,鸡皮烧到好脆,好似薯片咁
旁边嘅层架可以放好多串
落单都好快,基本唔使5分钟,啲嘢食已经送到
年糕鱼蛋好得意,烧嘅时候入面白色麻糬状年糕会颁奖,烧到胀卜卜
鸡蛋仔同想像中唔太一样,唔系空心嘅,反而好似蛋糕仔
实心嘅muffin,烧到外皮好脆!
棉花糖我哋放咗系上面高啲嘅架,因为放系下面嘅话,唔使20秒就会脱落
真系要keep your eyes on啲棉花糖!
饮品有好多茶饮,亦有配串烧好正嘅气水,不过最后我都系拣咗豆浆
总括黎讲,懒人烧烤系令人一试爱上嘅!
火候啱啱好又卫生,有机会要再约一大班朋友仔嚟聚餐啊!(希望疫情快啲完啦