2024-11-09
泰国菜就食得多,但泰北菜系香港就比较少见啦🤭餐厅装潢以沉实黑色为主,但却有令人感到安静放松,可以好好同朋友一边享用美食一边倾偈😆😆Aroma Thai Food 招牌美食系泰北金面,金酱仲系主厨自家调配而成,绝不用现成嘅咖哩酱,睇得出系用心小店,美食绝对有质素🥰🐔泰北烤鸡金面自家制金酱香气十足,食落就知系用心足料之作,摆盘都好讲究,净系睇都流哂口水🤤上枱时店员仲会介绍独家食法,先将炸脆金面球压碎,拌入全蛋粗身金面一齐食,双重口感好滋味😎记得要连埋酸菜、辣椒🌶️碎、紫洋葱🧅一齐食,烤鸡扒皮脆肉嫩,仲已经切成一件件方便食用🐔泰式椒麻手撕鸡哩个系必食之选🏆秘制椒麻酱好惹味,加埋爽脆嘅青瓜丝、洋葱🧅丝、芽菜等等,手撕鸡肉质嫩滑,份量仲好多添,酸酸辣辣好清爽开胃😍🦐薄脆虾饼平时嘅虾饼都系厚切,第一次食薄脆款,薄身虾饼口感会更加脆身而且真系食唔停口🤭一客有5件,两个人分享刚刚好❤️🍋柠檬草南姜饮除左泰式饮料🥤泰奶、咸柠七之外,仲有养生选择🤭我地都拣咗柠檬草南姜饮,南姜嘅姜味系较温和顺口,依家天气凉凉地饮完就暖哂
🐔泰北烤鸡金面
🐔泰式椒麻手撕鸡