2011-10-12
睇openrice先知此店也有面包出品,于是决定要闯一闯,haha,买了3个面包,食过之后觉得不枉此行German Rye Bread - 外表很硬,表面有d㶶㶶地,可能焗耐左或姐焗炉上火猛得济。味道有d似Levain Bakery 既60%rye sourdough,不过酸味较强,一试之后此包在我心目中只仅次于90%rye sourdough,真系好好食!Walnut Bread - 与其叫合桃包,不如叫合桃提子全麦包。合桃、提子干既份量颇多,咸甜味好配合,此包最特别之处系表面应该抺左一层盐水,是咸的,好特别,食左咁耐包都好似未试过有咁既口感,味道比文华酒店既同款面包好食,不错不错~~ Kibble Wheat Bread - 味道上与全麦包相若,混合粗麦比全麦包更有口感,不怕味道比较单调的话其实值得一试~