2016-05-03
温野菜系同牛角、牛涮锅同一集团的,但食过哂呢几间之后,发现温野菜系最得我欢心的!今次去到位于铜锣湾2000年广场新开既分店。Lunch set选择都算多,由$78鸡加豚肉既组合,到$238极上黑毛和牛既组合都有,唔太想食牛既关系就拣左最平既$78 set。预设既汤底系昆布汤,你系可以另加$10转汤底的,我就转左豆乳汤底,黎到已经忍唔住饮左一啖,可以饮得出冇点加过水,会有好浓豆香味同非常之滑。78蚊既套餐究竟会有几好食?我可以话一定有惊喜,头盘有薯仔伴鱿鱼沙律酱,薯皮带少少脆口,薯仔肉煮得够淋,轻轻调味加埋牛油香得黎唔会冇左薯仔既香味,至于配沙律酱鱿鱼我就觉得一般,略嫌太浓味同薯仔唔太夹。餐入面配有丹麦豚肉同鸡肉,每碟肉上面都会有个小小既木牌话俾你听系咩肉,唔怕捞乱之余非常美观。豚肉系豚腩肉,唔会有太多肥膏而且食落带少少爽口,鸡肉都唔错,唔算好滑但至少一d都唔鞋。另外仲有温野菜盘同竹筒免治鸡肉,唔知系咪平时冇咩机会食免治鸡肉,呢个成为左我既最爱,咬落带有一粒粒爽脆既感觉,又唔会有雪藏味,一筒仔既份量岩岩好。另外仲可以拣饭同乌冬,我拣左乌冬,只需渌一阵就可以食,枱上面有麻酱同豉油俾你任加,
Lunch set选择都算多,由$78鸡加豚肉既组合,到$238极上黑毛和牛既组合都有,唔太想食牛既关系就拣左最平既$78 set。预设既汤底系昆布汤,你系可以另加$10转汤底的,我就转左豆乳汤底,黎到已经忍唔住饮左一啖,可以饮得出冇点加过水,会有好浓豆香味同非常之滑。 78蚊既套餐究竟会有几好食?我可以话一定有惊喜,头盘有薯仔伴鱿鱼沙律酱,薯皮带少少脆口,薯仔肉煮得够淋,轻轻调味加埋牛油香得黎唔会冇左薯仔既香味,至于配沙律酱鱿鱼我就觉得一般,略嫌太浓味同薯仔唔太夹。
餐入面配有丹麦豚肉同鸡肉,每碟肉上面都会有个小小既木牌话俾你听系咩肉,唔怕捞乱之余非常美观。豚肉系豚腩肉,唔会有太多肥膏而且食落带少少爽口,鸡肉都唔错,唔算好滑但至少一d都唔鞋。另外仲有温野菜盘同竹筒免治鸡肉,唔知系咪平时冇咩机会食免治鸡肉,呢个成为左我既最爱,咬落带有一粒粒爽脆既感觉,又唔会有雪藏味,一筒仔既份量岩岩好。 另外仲可以拣饭同乌冬,我拣左乌冬,只需渌一阵就可以食,枱上面有麻酱同豉油俾你任加,即刻加左好多分,哈哈。
除左野饮之外最后仲会有一球雪糕做甜品,可拣抹茶同云呢嗱味。 呢一餐卖单加埋一盛惠$96.7,绝对系品超所值,唔单只食品质素高,员工超好既服务态度都系令人冇得挑剔既,顺带一提如果冇订位既可以用kabu app禁定飞就唔洗等咁耐!