2019-08-13
行过尖沙咀K11商场,突然有间熟成牛餐厅映入眼帘,谂谂吓🤔其实熟成牛我就听得多,食就未食过🥴,所以趁著呢次缘份就决定试试佢!作为选择有困难人仕,最怕menu花多眼乱,见到有二人餐($268/位)就决定食佢,喺个框框下,好拣好多🤪🤪首先拎上嚟系汤同沙律,汤系猪骨蕃茄汤,十分足料,浓浓蕃茄味🍅🍅🍅个沙律够哂冻,好爽脆!而串烧小食就叫咗熟成牛肋肉丶牛脷芯丶阿波清酒鸡翼&鸡心,串烧整体质素好高👍🏻而最令我难忘就非牛肋肉莫属,有三大块,滑嫰多汁,直情成口都系😍而牛脷芯亦都值得大家食吓!之后终于到熟成牛排🥩,我拣咗4周300日燕麦饲养安格斯西冷 8oz,五成熟😚虽然望落唔似,但肉质一样嫰口,而啲牛味的而且确比平时更多,啱哂啲牛魔王食🙌🏻仲有一样系,店家会切开啲肥膏摆侧边,呢啲邪恶份子😈无论夹牛排定捞饭食都充满罪恶感🤤🥴最后都有个饭食,千辛万苦拣咗烧牛后腰脊肉料理,跟藜麦饭配生蛋😚完全估唔到牛后腰脊肉系咁好食😍😍睇落冇乜肥位,但好松软,直情似食棉花糖咁😳而个饭再加生蛋黄,简单天作之合😚👍🏻从布置到食物,完全感受到店家既诚意,下次有fd想食牛排,我一定会推介呢间俾佢地食😘