2024-06-18 335 浏览
识我嘅人都知我钟意试新嘢,今次朋友带左我食犹太菜,好特别!一走入永安广场,就好似去咗另一个国度咁,有不少清真餐厅,而我地去紧嘅应该都算系fine dining,环境同座位都几舒适,menu可以拣set 同散叫,选择都多🤩✨Mezze Platter - 平时食Hummus就食得多,呢款有齐晒四款配料跟烤饼食,包括常见嘅鹰嘴豆蓉、微辣蕃茄蓉、蔬菜丝同乳酪汁;烤饼热辣辣好软熟😻✨Home-made Kobe - 系炸免治牛肉丸,跟茄汁食又几夹,外皮脆得香脆,而且里面较干身,唔会有油腻感👍✨Grilled Norwegian Salmon in Home-made Teriyaki Sauce - 摆碟几靓,三文鱼皮烤得好脆口,个自家制酱汁甜甜地好易入口🧡主食配左薯条,脆卜卜食唔停😛✨Traditional BBQ Chicken in Skewers - 两大串鸡串好吸睛,中间夹杂住d蔬菜,几清新,拣左配Vietnamese Rice,饭质几软糯,带少许甜,有d似八宝饭咁🍚✨ Signature Delight Chocolate Cake - 朱古力味道够晒香浓,里面仲系暖暖的🍫