2015-08-26 460 浏览
无黎几个星期,依家转用点菜纸㖞,睇吓有咩唔同先。今天工作备受压力,又比我发癫老板激到喷烟,要食超劲辣减压,驱走负能量先得。想有得坐里面叹冷气一定要七点半前到,迟左就满座喇 ﹗奇味鸡煲,招牌菜,今次挑战顶级大辣 ﹗地狱级超劲辣减压鸡煲!大辣再加辣!食完先知原来大辣系比中辣劲一倍架,老板咁迟先讲架。由细到大都好食得辣,但从来未试过辣到今晚既 level ﹗救命 ﹗辣味系口腔内还可以受得住,好正 ﹗好刺激 ﹗但落到胃,佢开始慢慢渗透全身,汗水不断系头顶、额头、背脊流出,好快已成身湿透,连头发都湿晒 ﹗用左 4 张纸巾抺汗 ﹗大量香料、干葱、花椒、指天椒、芹菜,炒得非常香喷喷 ﹗鸡件爆得皮香肉嫩,食到唔停得口呀 ﹗如果加埋猪润就更正,但咁啱卖晒呢,仲想整个啫啫鸡食添 ﹗最初我地 order 既大辣鸡煲比错左斜对面张枱一男一女,佢地食到叫救命,辣到想自尽,满面通红,𩙪晒眼水,劲搞笑 ﹗最后老板娘换过一煲少辣比佢地啰,哈哈。食完成个超劲大辣奇味鸡一只,得返棚骨,连骨都比辣椒浸到红卜卜架,真系好坚呀,辣到有点顶唔紧 ﹗我爱食细细只瘦鸡仔多过大肥鸡,肉质更嫩,又唔会痴肥麻 ﹗现在可以加汤打边炉喇。挂住

食完成个超劲大辣奇味鸡一只,得返棚骨,连骨都比辣椒浸到红卜卜架,真系好坚呀,辣到有点顶唔紧 ﹗我爱食细细只瘦鸡仔多过大肥鸡,肉质更嫩,又唔会痴肥麻 ﹗现在可以加汤打边炉喇。挂住食又唔记影相呀 ﹗

Order 左鱼腐,保持水准,外皮香带淡淡咸味、里面软滑多汁。必食手切本地肥牛即牛颈脊,鲜甜滑溜牛味特浓,腍得黎又有咬口。鸡子、生菜、皇帝菜,竹笙索晒辣汤好刺激呀 ﹗因为今次食大辣,就算加左汤辣度都好劲呢。
2012-06-08
  • 鱼腐