2014-01-19 2734 浏览
之前听一个苏格兰朋友讲话湾仔有间食苏格兰菜好正宗好好味呢排我又钟意系湾仔揾饭食、系openrice揾揾下就揾左呢间食评几好餐厅!后来先知原来就系朋友讲果间!我约左个朋友食饭、就建议黎左呢度餐厅位于华美粤海酒店里面!你要入左间酒店先、之后先见到大堂最里面有条楼梯落去餐厅餐厅地方都几大、七点半入到餐厅都只系小猫三四只、始终呢间都算系bar、可能都要晏点先多人如果全场爆满、呢个焗束既地库都应该几嘈下!我和朋友两个女仔叫左三样野1. Cascer Salad份量十足!一般凯萨沙律都好难失手既2. Lamb Stovies我俩都是非常爱吃羊、平时都要就其他唔钟意食羊既朋友、今日正好大快朵頣!其实睇个名呢 唔系好知系乜净系知食羊后来发现成碟野好像咖哩羊甘、心谂:点算?叫饭一定食唔晒! 最后食落发现:正!无叫错!羊肉好嫩滑、我谂stovie指只汁?外表像咖哩汁既酱汁咸咸地、配上羊肉和薯仔非常入味!一点都唔辣!就算我们无叫饭食、一点都无问题当然啦!如果多几个人黎、我都建议叫碟饭捞下汁、一定好好味 3. 蜜桃批食完两样野其实都饱饱地!但好像都意豫未尽、于是择甜品!本来想择最爱既苹果批、但朋友想食蜜桃、
之前听一个苏格兰朋友讲话湾仔有间食苏格兰菜好正宗好好味

我约左个朋友食饭、就建议黎左呢度
如果全场爆满、呢个焗束既地库都应该几嘈下!

我和朋友两个女仔叫左三样野
1. Cascer Salad
份量十足!一般凯萨沙律都好难失手既
2. Lamb Stovies
其实睇个名呢 唔系好知系乜
净系知食羊
当然啦!如果多几个人黎、我都建议叫碟饭捞下汁、一定好好味
3. 蜜桃批
食完两样野其实都饱饱地!但好像都意豫未尽、于是择甜品
本来想择最爱既苹果批、但朋友想食蜜桃、我又谂谂下、试下新野啦!于是就叫左
热辣辣既批加上雪糕…好味呀!
服务都唔错!其他既食客全是外籍人士!一两个甘系度饮野
好享受呢个宁静既晚上、一定要快点再光顾!

2013-12-17