2016-08-02
今日系太子考试,见呢间魂烧几近又多好评,又有拉面食就一于试下啦~去到嘅时候都有两个人等紧位,由于唔系好多位,室内外有16~18个左右,所以等候时间会耐少少,不过都只系等咗一阵就有位啦👍🏻头先等位嘅时候已经谂好食咩,仲落埋单,所以好快就有得食😝首先,我叫咗生煮蟹黄拉面($138)真系有足成只蟹架,卖相已经好吸引,所以都系要相机食先😂蟹肉几鲜甜,唔会好削好少,而且啲壳都碎,好容易就可以食到啲肉👍🏿拉面系黄面,够晒爽口弹牙,份量好够😋汤底够香浓,仲有蟹肉嘅鲜味,又唔会觉得腻,正😍好大嚿蟹膏,见到都流口水!我食串烧又点少得猪颈肉(海盐味$19)同牛舌($22)呢🙈不过可以因为火喉太猛,肉质有点干同硬,无咩肉汁。但食落味道唔错,调味适中👍🏿仲有排队已经见到有烧菠萝,好香好吸引,所以都叫咗一串($15)烧菠萝好甜,啲汁锁晒系入面,一咬就出晒嚟,好好食!$15嚟讲真系抵,因为出面好多烧菠萝都唔够甜,但呢到唔单止甜,仲多汁,like!限售嘅柚子蛋糕($28)😝估唔到夜晚仲有,我未食过柚子味嘅蛋糕,觉得好特别~我本来好钟意柚子,呢个蛋糕仲可以比到惊喜我😚一开始以为蛋糕就会好饱,但呢个蛋糕系比较smoot
去到嘅时候都有两个人等紧位,由于唔系好多位,室内外有16~18个左右,所以等候时间会耐少少,不过都只系等咗一阵就有位啦👍🏻 头先等位嘅时候已经谂好食咩,仲落埋单,所以好快就有得食😝
首先,我叫咗生煮蟹黄拉面($138)
真系有足成只蟹架,卖相已经好吸引,所以都系要相机食先😂
拉面系黄面,够晒爽口弹牙,份量好够😋
汤底够香浓,仲有蟹肉嘅鲜味,又唔会觉得腻,正😍 好大嚿蟹膏,见到都流口水! 我食串烧又点少得猪颈肉(海盐味$19)同牛舌($22)呢🙈
不过可以因为火喉太猛,肉质有点干同硬,无咩肉汁。
但食落味道唔错,调味适中👍🏿 仲有排队已经见到有烧菠萝,好香好吸引,所以都叫咗一串($15)
烧菠萝好甜,啲汁锁晒系入面,一咬就出晒嚟,好好食!
$15嚟讲真系抵,因为出面好多烧菠萝都唔够甜,但呢到唔单止甜,仲多汁,like! 限售嘅柚子蛋糕($28)😝
估唔到夜晚仲有,我未食过柚子味嘅蛋糕,觉得好特别~
我本来好钟意柚子,呢个蛋糕仲可以比到惊喜我😚
一开始以为蛋糕就会好饱,但呢个蛋糕系比较smooth,感觉似系雪葩蛋糕。
味道好清新,酸酸甜甜,食落唔觉得"漏"~ 仲会有柚子粒粒!Good try👍🏻