2023-08-07
肉料理 广 (铜锣湾).想食烧肉又唔食得多,想食靓料又好食,今次铜锣湾试左呢间,肉料上盛又好食.先叫个韩式泡菜食下先,泡菜同渍物份量都多,店员会先上小食类,肉类再由淡至浓.鸡泡鱼干原来系自己烧,按个人喜欢,喜欢比较焦口嘅可以烧耐啲,烧得唔耐同样有咬口.叫左个碎飞驒牛他他,生牛肉用麻油酱料等事前腌制,内有爽口嘅粒但唔肯定系苹果定梨.想一次过试下唔同飞驒牛嘅部位,呢个小嘅有五个部位每样两件两个人食啱啱好!赤身里脊肉;霜降牛肩肉,腰脊肉;臂骨肉以及西冷,牛肩肉入口半化,每件都唔会令你失望.另外再听左店员推介叫左厚烧牛舌,牛舌心系特别嫩口,好似粒骰仔咁厚,烧到外皮微脆入面系爽口,点新鲜嘅柠檬汁.最后上嘅肉系寿喜烧风,西冷和牛好薄,布满雪雪花纹路,肥瘦比例六四,加长黑松露蛋黄汁,仲跟左一啖仔嘅饭,一啖入口以为置身日本🥹.最后我两再叫左一碗韩式冷面,冷面冻食又有咬口,仲可以任加白醋.最后店员仲有问要唔要食甜品,可以送番个雪糕,平时我地一定食,但今次食得超满足非常之饱所以无享用,全五星推介!.肉料理 广 (铜锣湾)铜锣湾渣甸街50号渣甸中心2楼
肉料理 广 (铜锣湾)
铜锣湾渣甸街50号渣甸中心2楼