2024-11-29
今日去咗食几有名气嘅 明厨 黎到呢度一心系想试吓嘅火焰奄仔蟹🦀睇menu又丰满又胀卜卜 但系上碟就有少少失望 睇落都有啲细,而且食落有点干的感觉 而且膏都不是太甘香,带点稀🌽椒盐粟米粟米炸过香口软糯,个人最喜欢嘅前菜小食之一🥗凉拌花甲系泰式口味 鱼露加青柠很开胃 花甲只只鲜甜饱满🐚盐焗东风螺东风螺比较大只 盐焗过后肉质比较硬同干🐷陈皮骨呢个骨陈皮味吃后很甘香 有淡淡的陈皮味散出来 排骨有肉汁的 不过略嫌油了一点🥙椒盐豆腐口感脆内软带少少烟靭 送酒凉拌🥗啫啫通菜煲比较淡同没什镬气,调味不过咸,通菜都鲜嫩不硬🐟顺德生煎白鳝肉质弹牙鲜甜,外皮煎得香脆🐷菠萝生炒骨生炒骨肉质炸得比较干,骨比较大嚿,不过酸甜汁调校得几好,唔会过分酸🐓霸王鸡鸡嘅肉质比较硬,同埋有点嚡口,夹埋大量葱同埋酱汁一齐食会好啲🫓莲藕饼莲藕粒嘅份量都好足淡淡都食到 清甜爽口🍲苦瓜排骨煎米粉呢个好搞笑 食咗几啖先记得佢哋冇苦瓜 排骨都系比较硬,同埋冇乜肉味 ,而且佢哋嘅骨头都比较大粒 变相就好少肉同埋煎米粉都食物较厚同埋硬 而且都仲几油所以呢碟完成唔晒
黎到呢度一心系想试吓嘅火焰奄仔蟹🦀
🌽椒盐粟米
粟米炸过香口软糯,个人最喜欢嘅前菜小食之一
🥗凉拌花甲
系泰式口味 鱼露加青柠很开胃 花甲只只鲜甜饱满
🐚盐焗东风螺
东风螺比较大只 盐焗过后肉质比较硬同干
🐷陈皮骨
🥙椒盐豆腐
口感脆内软带少少烟靭 送酒凉拌
🥗啫啫通菜煲
比较淡同没什镬气,调味不过咸,通菜都鲜嫩不硬
🐟顺德生煎白鳝
肉质弹牙鲜甜,外皮煎得香脆
🐷菠萝生炒骨
🐓霸王鸡