2015-10-13
有朋友仔来香港旅游,带佢地试下香港的放题。Book左12点,11点5x已到,已经好多人等紧。个侍应系咁叫人排队入去,啲客话,book左都要排丫?个侍应话系,有book无book都要排。未够钟先安排入坐,原来唔full,唔怪得要排。入到去拿拿声写纸仔,饮品任饮。个位有阵味,好似啲枱櫈地板洗唔干净咁。啲野都几快上。#刺身#有油甘鱼,剑鱼腩,三文鱼,鲍片,螺,甜虾,大头虾,贝柱,希灵鱼,象拔蚌。全部都好新鲜,好肥美。只有象拔蚌同鲍片差啲。朋友第一次食剑鱼腩,大爱#锅物#叫左牛奶什菜同肥牛,大人话啲豆腐好滑。味道几好,如果个牛奶锅“杰”啲就好啰!#寿司#有成3张纸咁多,我又叫得太多。三大盆上枱,饱死。最爱佢有虎虾同左口鱼群边寿司。皇太后只吃熟野,寿司啱晒佢。好多熟的款拣。#炸物#都系大家至爱,不得不推介炸蚝。好大粒,好脆,encore左两次。皇太后就话炸鸡翼都好食#天妇罗#都唔错,温室小蕃薯至正。细细粒,又甜,佢啲炸粉好薄,推介推介!#烧物#菠萝好甜,又系叫左两round。不过烧物等的时候太耐,第二次落单,等到埋单先来。翠玉瓜爽甜,大虾新鲜弹口。冬菇就无人欣赏,可能未熟透定太干羊扒太干,无膻味
#烧物#菠萝好甜,又系叫左两round。不过烧物等的时候太耐,第二次落单,等到埋单先来。翠玉瓜爽甜,大虾新鲜弹口。冬菇就无人欣赏,可能未熟透定太干羊扒太干,无膻味,个人唔like. 鸡软骨so so.
煎牛仔骨几juicy. 又叫左各款沙律小食,炒饭等。
#甜品#有木槺布甸,奶冻,雀巢杯装雪糕,同大脚板。推介系3.6牛乳布甸,唔太甜,又滑。
#饮品#好多款式。有啤酒,乌龙茶,乐天芦荟汁,忌廉沟鲜奶,巨峰提子汁,番石榴汁,粒粒橙等。。。
食物味道中上,服务有待改善。埋完单仲送左张160全包的coupon!