2022-09-12
旧同事又带我去食好西,有钱人食个pho都要黎Prime Pho,仲要特登叫我早D出发,好在老细冇捉我山长水远夏日炎炎行成十分钟仲要上到黎街市隔离,见就见依度有个新楼盘咁,但真系差D连路都揾唔到行入去,仲要搭电梯上黎2楼,唔系旧同事带路真系揾路都揾多5分钟,一上到去大把位,但坐落5分钟就已经full晒,痴线,好彩偷偷早D走出黎望一望menu其实除左有pho之外仲有捞檬同饭,D饭餐几特别下次可以试下,第一次黎都系食返Pho呢D招牌野算叫左个牛腩片牛展pho,加牛丸($20),表面有一堆金不换再洒上少许黑胡椒牛腩片腍滑重牛味,牛展腍到连筋都煮到腍晒,牛丸有牛味但相对唔太特别,粉质口感腍滑但尚有少少咬口旧同事就加左个烧猪肉($20(?)),好好食,幅相系食左2旧之后先影,依个价钱有咁多好抵食,重点系腌得好好,食得出有黑椒、香茅等几种味,而且烧得岩岩好,唔会系咬紧煲汤瘦肉咁,肉嘅纤维仲系一丝丝咁最后临走见到有happy hour menu劲平,开心左,然后埋单去到counter一问之下,净系weekend先有........完......如果有机会weekend过开黎的话一定会试总结,可以翻食,