2023-03-29 606 浏览
开始潮湿又热热地 分享下清爽野先( ͡° ͜ʖ ͡°)想清爽啲 tacos系其中一样我会谂起既食物揾揾下发现美食云集既歌赋街原来有间墨西哥餐厅叫 @chicanohk店舖装潢好摩登好似pinterest会见到咁 仲有条靓靓旋转楼梯添⋆⸜♡⸝‍⋆(我地坐门口位 望住九记同胜香园条队无停过咁多人 一开关癫左lol)◦ Tostada de Ceviche de Pulpo食清爽野之前黎个清爽既appetizer先( ˃ ᵕ ˂ )睇落好细件咁 但其实堆满左八爪鱼架份量都适合两个人share食八爪鱼软腍但不失口感 调味酸酸辣辣简单黎讲 就系墨西哥菜既口味◦ Tacos de Lengua试左两款tacos 其中拣左少见啲既牛舌佢系用左薄切牛舌兼慢煮过 所以唔会有太靭咬唔开既问题酱汁配左salsa verde有别于红色既salsa 佢用左墨西哥既绿色蕃茄同青辣椒味道相对无咁甜 口味上会鲜明强烈啲唯一少少不满系如果tacos皮暖啲无咁冻就好了◦ Tacos de Pescado另一款试左seabass为主角既鱼款炸鱼外脆内嫩 处理得好味既佢配既salsa roja系我地常见啲果款用新鲜蕃茄整 较酸酸甜
开始潮湿又热热地 分享下清爽野先( ͡° ͜ʖ ͡°)
想清爽啲 tacos系其中一样我会谂起既食物

◦ Tostada de Ceviche de Pulpo