2021-07-19 3525 浏览
同朋友去左帝都酒店新開既日本餐廳 「山• YAMA」餐廳環境簡潔,空間感足夠,坐得舒服。「季節生蠔」配酸汁果凍Waiter 很有耐心介紹,可惜美食當前,令我分心了😅生蠔非常大隻肥美,蠔肉鮮甜,生蠔味道濃郁,口感絲滑有彈性,好新鮮,豐富既味道令人回味!極度推介! 「 “山” 和牛吉列三文冶」有別於一般三文冶,餐廳改用矜貴和牛做餡。經過輕微烘烤略呈金黃色既麵包,中間夾上吉列和牛,光看賣相,已經吸引!叫人忍不住流口水!和牛扒熟度剛好,肉質鮮嫩,好juicy!外脆肉嫩,確實好味!「海膽茶碗蒸蛋」喜歡吃海膽既朋友絕對絕對不能錯過!海膽非常新鮮,而且餐廳絕不吝嗇,海膽分量真的很多!茶碗蒸蛋很滑溜,本身味道已經很鮮甜,每一啖再加上海膽一同入口,果種口感同味道真係天衣無縫!真的非常非常好吃 !「自家制免冶雞肉 」串鷄肉嫩滑惹味,幾有咬口,燒得很香口!配上溫泉生鷄蛋加醬油做沾醬有驚喜,有蛋香之餘肉質更嫩滑。 Desert 「南瓜糯米糍」賣相又係非常吸引,糯米糍好煙靭,再加上紅豆,口感豐富!再配以南瓜汁一同食,味道好match, 唔會太甜!重有雪糕襯托,好清涼,好fresh, 消暑一流,好喜歡!食物水準高
同朋友去左帝都酒店新開既日本餐廳 「山• YAMA」
餐廳環境簡潔,空間感足夠,坐得舒服。

「季節生蠔」配酸汁果凍
Waiter 很有耐心介紹,可惜美食當前,令我分心了😅
極度推介!

「 “山” 和牛吉列三文冶」
有別於一般三文冶,餐廳改用矜貴和牛做餡。
和牛扒熟度剛好,肉質鮮嫩,好juicy!
外脆肉嫩,確實好味!

「海膽茶碗蒸蛋」
喜歡吃海膽既朋友絕對絕對不能錯過!

「自家制免冶雞肉 」串
鷄肉嫩滑惹味,幾有咬口,燒得很香口!
配上溫泉生鷄蛋加醬油做沾醬有驚喜,有蛋香之餘肉質更嫩滑。

Desert 「南瓜糯米糍」

食物水準高,服務態度認真!食得很滿足既一餐!