2022-04-10 306 浏览
Sunday brunch $398首先系头盘NIKKEI ICE BOWL:最右黄色𠮶个系薯蓉嚟,但系估唔到系辣辣地嘅;然后食中间𠮶个,系炸嘅番薯脆脆,吞拿鱼,西瓜,仲有啲牛油果;最好系最左手边𠮶啲,好得意有啲炸过嘅粟米粒(类似爆谷未爆开𠮶啲,但系软身好多嘅),再配鱼然后到小食拼盘CHICHARRON PLATTER,大份到主菜咁,食哂呢个已经都几饱,个鸡好juicy, 猪腩肉都香口,除咗底𠮶个有啲干,左边嘅洋葱同埋绿色𠮶个汁,都好中东香料嘅感觉然后喺咁大份前菜同时送上呢个沙律菜,一上枱真系吓亲,啲份量多到呢,食紧𠮶个小食已经太饱心谂一定食唔晒呢一对菜,谂住唔好咁浪费啦,然后一食,啲菜系超级嫩,反而呢一个平平无奇嘅菜好有惊喜,因为呢一个原因结果都食晒啲菜主菜一:ARROZ CON POLLO-烤春鸡配香叶饭,春鸡系有啲酸酸地嘅中东香料,好难形容但系平时系冇食过呢一种味;左边嘅饭系有饭焦嘅感觉,如果平时钟意食煲仔饭啲饭焦嘅人一定好钟意咗边个饭,不过中间有我最唔钟意嘅三色豆😂主菜二:GRILLED BEEF - Prime US rib-eye(+$128)出面烧得好香口,牛肉嘅肉味都几
Sunday brunch $398
CEVICHE CLASICO

CHICHARRON PLATTER

T-3  salad

ARROZ CON POLLO

出面烧得好香口,牛肉嘅肉味都几浓,仲保留到啲肉汁
GRILLED BEEF Prime US rib-eye

最后系已经饱到癫晒嘅情况底下,送上甜品上嚟,左边嘅菠萝好甜,右边系椰子雪糕,再加朱古力慕丝同brownie,朱古力慕丝同brownie对我来讲就过甜
ASSORTED DESSERT PLATTER

总结:埋单二人总共$1016.4(升级左牛扒同加一服务),系新体验秘鲁既味道,上菜时候侍应都会简单介绍一下食物系点食法,食物未有会去到哇一声既好味,整体都食物质素ok,自问唔系小鸟胃两啖就饱既我,呢到既食物份量真系好多,因为食到小食并盘已经饱饱地,而环境方面,枱与枱之间唔系好宽容,背景音乐都比较大声。
CEVICHE CLASICO
CHICHARRON PLATTER