2018-11-08
话说日前跟大队去左大馆参观后,心想好似好耐无系附近觅食,又口痕想锯扒,就用app睇下附近有咩特别既扒房~~原本想再试La Vache~~点知去到门口先发现原来间野开左甘耐仍然火爆,见附近有间Argentina Steakhouse,就抱住一试无妨既心情入去试试~~可能由于时间尚早,加上Soho附近太多餐厅,当晚现场食客唔多,座位宽阔得黎灯光亦有格调~~睇完餐牌点完菜,首先登场既系,前菜 - Eggplant w/Tomato Sauce & Cheese~~蘑菇配上番茄及芝士混合既酱汁,酸甜得黎十分惹味~~~作为前菜十分适合~~~一个字“赞”~~我同友人分别叫了Sirloin Steak (250gm) 同 Lamb Rack w/Mint Sauce,全部要Medium, 首先讲讲Sirloin,块扒本身够juicy~~但中间部分较生,并且有少许部分较"Un"~~~(P.S.原来叫大分量d既扒餐会有侍应专门serve你)~~相比之下,友人所点既Lamb Rack w/Mint Sauce肉味较浓,对煎煮既拿捏较为准确~~埋单人均约$300几,系Soho黎讲锯扒算合理水平,钟意特别扒房
埋单人均约$300几,系Soho黎讲锯扒算合理水平,钟意特别扒房既朋友不妨一试~~
Sirloin Steak (250gm)
Lamb Rack w/Mint Sauce