2022-10-04
第一次同朋友黎西湾河!大家系咪以我想讲太安楼?错啦 今次想带大家黎呢间日本餐厅!鮨玥 系西湾河地铁站出黎都要行10分钟到 可以话少少远 不过为咗食好野 唔紧要架! 同埋好睇天气好好凉翻少少 都有少少风 !沿路行到差唔多海边 有d 酒吧 都几chill 唔多讲上野食啦go 要点我嘅最爱 海胆寿司 超creamy 热热地当然要啤一啤佢 生啤2杯跟住就食 刺身 池鱼王,一睇落去哇一声 因为佢一片片 好均匀 唔会太薄或太厚 可以点埋佢个酸汁食 佢肉质都系 爽嫩之后我同朋友狂点一堆炸物😂佢个蚝好正 好饱满 好重蚝味 点个超级无敌蛋黄酱真系冇得输鳕鱼干 就正常啦都系点世界级嘅蛋黄酱就100分炸池鱼苗呢个好 抵食 食极都有 不热辣辣食好d 冻咗就唔脆跟住叫个鲔鱼寿司盛 满满嘅吞拿鱼 最咗果只好肥美 一食爆油 好正再黎一个烧油甘鱼鱼胶 佢个汁好正 同个鱼好夹 d鱼都唔错 肉质唔会老 好嫩滑 我地食埋d鱼皮架埋个靓单先 呢间食物质数唔错 但唯一唔好系 佢上菜超快 有d食唔切
唔多讲上野食啦go
要点我嘅最爱 海胆 寿司 超creamy 热热地当然要啤一啤佢 生啤2杯 跟住就食 刺身 池鱼王, 一睇落去哇一声 因为佢一片片 好均匀 唔会太薄或太厚 可以点埋佢个酸汁食 佢肉质都系 爽嫩
之后我同朋友狂点一堆炸物😂
佢个蚝好正 好饱满 好重蚝味 点个超级无敌蛋黄酱真系冇得输
鳕鱼干 就正常啦都系点世界级嘅蛋黄酱就100分
炸池鱼苗 呢个好 抵食 食极都有 不热辣辣食好d 冻咗就唔脆
再黎一个烧油甘鱼鱼胶 佢个汁好正 同个鱼好夹 d鱼都唔错 肉质唔会老 好嫩滑 我地食埋d鱼皮架 埋个靓单先
呢间食物质数唔错 但唯一唔好系 佢上菜超快
有d食唔切