心 Kokoro $1180前菜3点、刺身5贯、料理1品、寿司6贯、鱼汤、甜品3点第一次食Omakase @kokorosushihk 俾到好好嘅体验我🤤😍前菜海胆豆腐配蕃茄辣酱,同埋一口爆浆嘅天妇罗鱿鱼,好有咸香味,已经开左个胃口!刺身黎自北海道鲛碟鱼配鱼肝豉油,紫苏花点缀; 一口嘅紫菜包石川沙甸鱼,入口溶化,鱼味重,要点多啲wasabi豉油,味道再丰富啲😋另外,师傅用樱花木熏鲣鱼,配上自家制洋葱,洋葱配鲣鱼个味道好夹; 岩手县海胆配炸左嘅泽蟹,海胆鲜味同脆卜卜嘅泽蟹,不得不做封面相😎仲有,令我口感最满足就系赤身海胆卷同岩手县紫海胆,好鲜甜!寿司最爱其中4款,九洲产龙虾,烧虾膏放喺上面; 烧右口鱼边配白松露; 入口溶化嘅赤陆鱼同埋充满油香嘅肥美拖罗!😝差唔多接近尾声嘅时候,师傅呈上蒸炸金雕配南瓜蓉,鳞系炸,肉系蒸嘅做法,口感非常有层次!块鳞俾我咬到脆脆声😬而且肉质嫩滑😌最后到7成饱嘅时候,饮埋碗鱼汤,味道非常浓郁,鲜味十足,甜品随后作完美结束,甜品仲要一啲都唔马虎!成餐晚餐性价比极高,一定会encore👍🏻
心 Kokoro $1180
前菜3点、刺身5贯、料理1品、寿司6贯、鱼汤、甜品3点