2023-09-02
感谢朋友book到大班楼,仍然记得我🫶🏻搬左新铺后,就变左只能网上预约(又变得更难book🤡),而且亦都变成套餐。在预约前几日就会收到菜单,要拣定当天食乜𩠌。我觉得咁样好好呀👍🏻岩晒我以d咩都想试既人💕1️⃣冻卤水花椒小吊桶酿土鱿因为有花椒,所以有点麻味,好味😋2️⃣龙井菊花烟乳鸽乳鸽虾熏烟过,食落去仍散发著阵阵茶香,肉质鲜嫩3️⃣炭火厚切叉烧肥瘦适中,系起菜先烧,真系有入口即溶的感觉😌好味(但得一旧真系唔够🥹)4️⃣鸡油花雕蒸花蟹配陈村粉🌟必点Signature,花蟹大大只、蟹钳又啖啖肉,而陈村粉其实冇味😆一定要淋鸡油食😉5️⃣鱼米粥虾籽象拔蚌个鱼米粥整到好似汤咁,入口好顺滑,而象拔蚌都足料。好味😋6️⃣大班楼酸辣甜蒜牛四味牛四味包括有牛肚、牛肋骨、牛筋及肥牛。我谂以道菜系最浓味😂好似高级版牛杂咁😃但当然好味🤤7️⃣猪皮樱花虾炖时菜我中意食菜心苗好嫩,再以上汤炖猪皮,再加入樱花虾调味,以道菜系食鲜味为主。8️⃣蟹肉鲜虾虾干虾酱炒饭个饭炒得干身,系好味但普通🤣9️⃣甜品三味柚子雪糕|桂花糕|红枣糕
1️⃣冻卤水花椒小吊桶酿土鱿
因为有花椒,所以有点麻味,好味😋
2️⃣龙井菊花烟乳鸽
乳鸽虾熏烟过,食落去仍散发著阵阵茶香,肉质鲜嫩
3️⃣炭火厚切叉烧
4️⃣鸡油花雕蒸花蟹配陈村粉
5️⃣鱼米粥虾籽象拔蚌
个鱼米粥整到好似汤咁,入口好顺滑,而象拔蚌都足料。好味😋
6️⃣大班楼酸辣甜蒜牛四味
7️⃣猪皮樱花虾炖时菜
8️⃣蟹肉鲜虾虾干虾酱炒饭
个饭炒得干身,系好味但普通🤣
9️⃣甜品三味
柚子雪糕|桂花糕|红枣糕