2015-01-18
住左屯门25年。。今天第一次来安定扫场。。睇过其他ching的食评。。就试一试。。初试。。德国嘢梗系要试肠。。之后叫左个西班牙饭。。叫得2样嘢。。其实试得唔全面。。不过2样都合格有余。。卖相味道份量都OK。。百几蚊埋单无咩可以挑剔。。唯一要讲就系餐汤=盐水。。送既无得投诉。。反正想讲既系服务。。我个人认为。。服务远比食物重要。。食嘢mood好紧要。。激气就食乜都保唔返。。倒敍法。。一去到。。见到都有十几人企出面。。当时大约8点。。一个星期日的晚上不算夸张。。92号飞。。叫紧80。。行一圈。。见到好多人都准备走。。亦有吉枱。。果然5分钟就叫到92。。个带位叫我等阵。。话执紧枱。。等既期间。。有个90号回来话刚刚走开左。。带位照收飞。。佢果阵手上拎左3,4张飞。。未有位叫咁快把X咩。。到有位。。竟安排90号先入座。。无野呀??!!我就好似当年马明望住柴九拎视帝咁。。企左系度。。等佢带完客出来。。先拎张92飞问。。望住我3秒。。问92系咪我。。我真系唔知点回应佢。。不过免得吵架就没再说。。呢个带位真有问题。。好彩果d 89 88 87 86 无返黎。。(一直打字一直爆粗中)。。仲有。。wai
初试。。德国嘢梗系要试肠。。之后叫左个西班牙饭。。
仲有。。waitress俾枝水我饮。。又唔俾水杯我。。想点先。。
总之一句。。食嘢讲心情。。会唔会有第二次。。食物质素其次。。服务态度先排第一。。我唔系来乞食。。做饮食都做得专业D唔该。。