2017-07-06
鱼汤, 好多餐厅都有做, 40-50蚊都已经有交易, 但要做得好食又出色, 的确要花好多功夫&汤底材料。 今次朋友介绍呢一间鲷鱼鱼汤专门店, 价格范围比较大, 可以因应自己想食咩材料而选择不同价格的鱼汤汤饭!大约等左10分钟就可以坐底, 一入到去觉得好似普通食米线的铺面, 没有特别。汤饭、汤面、小食定食等等, 选择真系好多! 我地2个女仔叫左一碗鲍鱼花胶鱼肚鱼汤汤饭、鲷鱼浓汤海胆汤饭&明太子沙律! 鲍鱼花胶鱼肚鱼汤汤饭 ($138) - 一黎到, 好惊喜! 真系大大只饱鱼二只! 大大件花胶+鱼肚, 仲有豆卜数件, 一睇都知道会好饱....咁多料!鲷鱼鱼汤味道好浓, 香甜, 鲜味! 饱鱼煮到好林, 带点儿鱼香味, 花胶好重胶质, 唔似cheap 野! 大爱~鲷鱼浓汤海胆汤米线 ($168-->推广价$138) - 每天限量供应! 海胆都几大片, 有6-7件左右, 但我自己觉得系有海胆味仁但唔算新鲜, 米线有弹性, 由于主角令我失望, 所以呢碗同样系$138既鱼汤米线, 不及鲍鱼花胶鱼肚鱼汤汤饭。明太子沙律 ($45) - 呢个明太子粒卜卜脆好得意, 味道唔错, 加上新鲜沙律菜,
明太子沙律 ($45) - 呢个明太子粒卜卜脆好得意, 味道唔错, 加上新鲜沙律菜, 菜式有创意又好食, 赞!
可以再试!!!