2019-03-11 48 浏览
又到同同学既定期聚会,今次简左一间系工厦既餐厅,地点唔算难揾,系apm附近。门口有大大个招牌,完全唔惊去错餐厅~~环境好宽敞,好多位,一大班人去食都无问题!我地一行四人嗌左两个set dinner, 要左bbq汁西班牙黑毛猪猪肋骨同黑松露带子野菌意大利饭,加左鸡翼同芝士烟肉焗蚝。再另外叫左个柏丝图汁荷兰大咖菇宽条面,好期待!先上左个蒜蓉包,重蒜味之余个包软硬适宜。呢两个头盘分别系巴马火腿蜜瓜沙律同烟三文田园沙律,Parma ham配蜜瓜中和左咸同甜味,好好食!烟三文鱼沙律,无人可以抗拒三文鱼~之后上既系额外加既焗蚝同鸡翼,被芝士烧到闪令令既蚝真系格外吸引!一排六只既鸡翼在等你~肉汁juice, 皮脆内嫩,喜爱食鸡翼既我忍唔到手一食再食~当日既餐汤系烟肉椰菜花汤,口感浓郁。终于到万众瞩目既猪肋骨啦!!等朋友帮忙切既时候已经忍唔住偷食薯条~猪肋骨无乜肥膏,加左bbq酱又唔会太甜,非常值得试!risotto 饭粒分明且有口感,个汁亦唔会太稠,同我一样中意食饭既人一定要试!食得出个汁主要由橄榄油同香草烹调,啡菇香味突出,十分推荐!最后因为跟餐既关系,有两款甜品,而我食左个blueberry c

再另外叫左个柏丝图汁荷兰大咖菇宽条面,好期待!

先上左个蒜蓉包,重蒜味之余个包软硬适宜。

烟三文鱼沙律,无人可以抗拒三文鱼~

当日既餐汤系烟肉椰菜花汤,口感浓郁。

食得出个汁主要由橄榄油同香草烹调,啡菇香味突出,十分推荐!

最后因为跟餐既关系,有两款甜品,而我食左个blueberry cheesecake, 唔太甜既甜品,食完即刻消腻~~~

最后见到朋友倾到人地收铺,都无赶我地~下次聚会会再考虑番黎呢到食!!