2013-12-22 636 浏览
今日难得放假加上又就到圣诞 当然约朋友一起聚下啦 当大家谂紧食咩之际既时候路过伟晴街 望到有间拍板小馆 系食川菜的 我对于辣野就一般~ 反正大家都冇咩意见就入去试下啦入到去 环境刀几好 完全五会觉得好逼 好阔络  我地坐左无耐服务员就过黎好有礼貌问我地饮茶定期他野啦  首先有d前菜食下 花生 同埋泡椒鸡脚 鸡脚既味道酸酸辣辣的 好开胃 食完小食大家都倾完叫D咩 就点菜 我地4人叫左4道菜 我们叫左炸子鸡 ,水煮鱼(微辣),拔丝骨,翡翠澳洲炒带子 ,黄金虾 大约等左10几分钟到 5道菜刀接住上齐食第一道 炸子鸡 望到都已经流哂口水 佢个皮炸到好金黄 口感十分香脆 炸得恰到好处 虽然很多酒楼都有得食这个送~ 但是他们大多都炸得太耐了~ 跟住就到水煮鱼啦 黎到尼间川菜小店无理由吾试下川菜经典水煮鱼 佢好大锅,好多鱼 味道十分好有小小麻,鱼肉好滑 食得出十分新鲜 望到觉得好辣 哈 但系望到朋友食得甘之味 我梗系都五汁输啦   重有拔丝骨 佢既味道酸酸甜甜 刀几大旧@@ 之后就翡翠澳洲炒带子 系荷兰豆 炒的 非常爽口 带子好有口感都几大粒gA 尼个菜既颜色配搭得很好~   最后一道黄金虾 佢既外
今日难得放假加上又就到圣诞 当然约朋友一起聚下啦 当
大约等左10几分钟到 5道菜刀接住上齐
食得出十分新鲜 望到觉得好辣 哈 但系望到朋友食得甘之味 我梗系都五汁输啦   重有拔丝骨 佢既味道酸酸甜甜 刀几大旧@@ 之后就翡翠澳洲炒带子 系荷兰豆 炒的 非常爽口 带子好有口感都几大粒gA 尼个菜既颜色配搭得很好~   最后一道黄金虾 佢既外表系比好多辣椒包围住~ 味道不是太辣 都系有小麻 口感十分爽口
 总算第1次食川菜(水煮鱼) 川菜我觉得都岩吾同既朋友去试  因为不是十分辣~
我觉得这间小店整体合格,价钱算合理~ 道道菜份量刀很足  有机会一定会再黎试试新菜
2013-12-11
$500 (宵夜)
庆祝纪念
圣诞节