餐厅: UG Elements 有機農場.餐廳.市場
资讯:

2016-11-01 248 浏览
秋风起,又系食火锅的季节,同屋企人一行7人去左呢间有机火锅的餐厅开餐,订呢间试因为想试下有机菜,因为新开张,有7折优惠。1)黄豆苦瓜排骨汤(唔记得影相)我阿爸一饮就知无味精,又有苦瓜甘味,值得一试2)蕃茄金雕鱼锅是用gas 炉煲住食吃到新鲜的有机野生鱼同蕃茄,另外又有薯粉,海带及豆腐干片做配料,有水准3)鲜黑草羊腩煲由店长推介,羊腩唔膻,连我呢D长期唔食羊嘅人都食左几旧。4)椰子走地鸡煲好香的椰子味,有特别食法,D鸡又嫩又滑,记住饮D汤。5)口水走地鸡(半份)叫左辣油分开上,因为屋企人有人唔食辣油,D鸡肉几弹牙,钟意食口水鸡记得试第一次食有机菜,原来真系几甜,原来一直食梗D带有苦味的农药菜廿几年,系时候要叫阿妈开始买,餐厅近门口位置有一包包有机菜放喺冻柜,价钱睇过唔贵$1x/包下次会再来试其他菜式。埋单$150/人
1)黄豆苦瓜排骨汤(唔记得影相)
我阿爸一饮就知无味精,又有苦瓜甘味,值得一试

2)蕃茄金雕鱼锅

3)鲜黑草羊腩煲

由店长推介,羊腩唔膻,连我呢D长期唔食羊嘅人都食左几旧。
4)椰子走地鸡煲
好香的椰子味,有特别食法,D鸡又嫩又滑,记住饮D汤。

5)口水走地鸡(半份)

下次会再来试其他菜式。
埋单$150/人