2021-12-10
好耐无写食评,今次lunch去了Mikiki试这间话说日本很有人气的牛肉饭店-东京ChiKara Meshi元祖烧牛肉丼。 外卖自取叫了两个餐,等得都唔算耐,大概7分钟,付款收现金/八达通,叫了两个餐(两个餐捞乱食,所以幅相同原餐有点不同): 1.烧牛肉丼(配唐扬炸鸡2件)(并)($58)2.烧豚肉井 (配饺子3件)(并)($58) “并”即是细碗,一收到觉得都好细盒,但打开𩠌同饭都足够我食,但大食男仕可能唔够。 我觉得d牛肉同豚肉都几好食,牛肉有烧汁带甜味,几好食,豚肉个质感不错,肥瘦适中,但牛肉好食过豚肉。 不过小食味道就麻麻,鸡炸到好硬,可能一早炸定,还有点雪藏味,饺子d皮都好”un"。 食到最后个底好多油,可能系d汁多油,感觉几肥,食完几有罪恶感。 价钱方面因为无野饮跟餐,所以觉得唔系好抵。另外建议外卖纸印返update价钱,加左价但无写到。
1.烧牛肉丼(配唐扬炸鸡2件)(并)($58)
2.烧豚肉井 (配饺子3件)(并)($58)