餐厅: 無肉食 (洗衣街)
资讯:

餐厅: 無肉食 (洗衣街)
资讯:

2021-01-13 1822 浏览
一日一黄店 初试素食自助餐后感 呢间应该都几多人知 平时行过旺角都见到 最近要(扮)减肥 一于去试试素食自助餐 望落价钱好平 最平下午茶任食都系$50 冇加一 (价钱睇图)呢间仲系良心店 见到佢哋有小量文宣1130开始 岩岩开店 唔算多人 1200坐满.入店前会提醒你 要做足防疫 呢日在场9成9都好守规矩 唯一有个婆婆忘记戴口罩 离开座位 即刻比店员大声提醒 感觉店内防疫做得几足嘅.食物方面 种类好多 全部野食大概30款 up热盘款式几多 大概14款up 有麻辣白菜 炒菜心 豆豉茄子 蕃茄炒蛋 咖喱薯仔等等 食完会再转其他野食炒菇 炒菜 炒瓜 炒腐皮 炒炒炒炒 转唔同汁 其实唔会食闷(好似有旧白色野 淮山? 我唔钟意🤦🏻‍♀️).炸物有8款 全部热辣辣👍🏻春卷同腐皮卷 都系劲脆 咬开爆碎𠮶只👍🏻腐皮卷好好食 👎🏻春卷系芋头馅(挑食宝宝出现)👌🏻炸南瓜 似天妇罗南瓜.主食有 3款👍🏻茄汁蛋炒饭 做到粒粒分明👍🏻炒银针粉 几弹牙几滑 类似干炒牛河果类 好油身👎🏻白粥 真系白粥冇味(别想太多)(挑食宝宝又出现).仲有生果 沙律 绿豆沙 粟米萝卜汤 煎萝卜糕 芋头糕...饮品得2款 热柠檬水
1130开始 岩岩开店 唔算多人 1200坐满
食物方面 种类好多 全部野食大概30款 up
炒菇 炒菜 炒瓜 炒腐皮 炒炒炒炒 转唔同汁 其实唔会食闷
(好似有旧白色野 淮山? 我唔钟意🤦🏻‍♀️)
炸物有8款 全部热辣辣
👍🏻春卷同腐皮卷 都系劲脆 咬开爆碎𠮶只
👍🏻腐皮卷好好食 👎🏻春卷系芋头馅(挑食宝宝出现)
👌🏻炸南瓜 似天妇罗南瓜
主食有 3款
👍🏻茄汁蛋炒饭 做到粒粒分明
👍🏻炒银针粉 几弹牙几滑 类似干炒牛河果类 好油身
👎🏻白粥 真系白粥冇味(别想太多)(挑食宝宝又出现)
仲有生果 沙律 绿豆沙 粟米萝卜汤 煎萝卜糕 芋头糕...
饮品得2款 热柠檬水 姜茶
整体你唔会揾到爆重调味既菜式
但又唔会过揾到过淡 过健康嘅嘢食(除白粥)
如果你系觉得想健康嚟呢间食 可能会失望
因为有好多野 其实都好油 例如炒菜心 豆豉茄子 炒银针粉
整体食物水平OK 最平$50一个午餐黎讲其实好抵
呢个价钱 仲要任食 唔会好高要求啦
仲有发现原来食素菜都唔会食闷
食完后唯一感觉 :我生存到😇(如果素食我都生存到)

题外话:野食太多 openrice 12张相出唔哂 但又唔比用拼图 一定要用原图 唔知讲咩好
#无肉食 (洗衣街) (旺角)
地址:旺角洗衣街88号2楼
⭐️评分: