餐厅: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
资讯:

朋友喺呢座大厦的工作,话我知楼下呢间四川菜面店成日好多客人排长龙,有很多说普通话的年轻客人,亦都有好多本地OL,终于揾到一日约佢嚟呢度食午餐了,我地点左以下套餐:1. 酸菜猪肚面套餐$134,包括酸菜猪肚面,要咗四川酸菜汤底,BB麻辣,另外加咗$14肥肠(即系猪大肠),罗汉果冬瓜茶热的,钟水饺加$32,成都老冰粉系冻嘅甜品加$10。主菜酸菜猪肚面好食得来OK,猪大肠都OK,罗汉果冬瓜茶冇乜特别但系浓度刚好而且很少甜,钟水饺都好味不过味道很浓,甜品老冰粉味道特别,而且都好味,卖相好似啫喱,但系食落去烟靭。2. 疯狂担担面套餐$123,包括疯狂担担面(要正常辣、正常麻、加埋牛舌加$13,乌梅汁(常温),烧椒茄子加$32。疯狂担担面其实系有少少汁但系主要系干捞嘅!我哋喜欢疯狂担担面多个有汤的酸菜猪肚面(不过其实如果比起铜锣湾渝酸辣粉,就好像渝用的面条更好,可惜渝做出来的黐埋一旧比起以前冇咁专业,而且渝的太咸了!但是用底味计,渝比较出色!)朋友喜欢他的乌梅汁,烧焦茄子紫色得来好靓,唔知点样可以整到颜色好像生的颜色只不过多了油光。不过无论是汤面或者是捞面,这里的所有配菜料头都新鲜无比,包括芫荽、

不过无论是汤面或者是捞面,这里的所有配菜料头都新鲜无比,包括芫荽、干捞面的青瓜炸花生等等,食得出制作人的爱和认真!

果然附近有很多讲普通话嘅OL同埋本地嘅OL,大多数都是20多岁至40岁之间的客人,好彩我早左去入座才有位!不过啲座位都几迫下!

每位消费$142。

钟水饺
酸菜猪肚汤面
疯狂担担面
烧椒茄子
成都老冰粉
罗汉果冬瓜热茶及乌梅汁室温
2020-01-16
等候时间
5 分钟 (堂食)
钟水饺
酸菜猪肚汤面