(非会员)
2008-10-28
今日同女朋友经过呢间餐厅, 觉得气氛唔错, 价位又唔贵, 决定一试。坐定定之后就叫左一个蒜片烟鸭丝辣椒天使面同烧鲷鱼餐, 另外叫左芝士焗蚝。先黎个餐汤同饱, 汤系青瓜忌廉汤, 都唔错, 然后焗蚝上枱, 但我同女友都觉得麻麻地, 我果只仲有少少沙… 紧接主菜上场, 个人主观以为辣椒天使面会spicy d, 但原来辣椒只系得少少, 只系有系轻轻既蒜味, 但系都算唔错, 而另外既烧鲷鱼既面应该有一层沙律酱, 食落冇咁油腻, 但鱼本身就唔系咁突出, 而由于我地食完都好饱, 结果就冇试呢度出名既心太软。其实餐厅气氛都算唔错, 但由于枱比较近, 好多时隔离枱大声少少都会好"入咪'"(我地就不幸地坐左0向个大声又长气既女仕隔离), 所以你话二人世界的话就唔太理想, 但收得呢个价位要求都唔可以太多, 食物水准如果以呢次计就只系合格, 但湾仔晚餐想气氛好少少又唔太贵既话, 呢间都系一个好选择。