2024-06-09
•Pizza Maru•pizza maru 嘅pizza一向都好受大家欢迎,pizza嘅配料新鲜同特别,同一向常见嘅pizza款式唔同。今次同朋友行完街之后谂起呢间餐厅,本身都怕walk-in 要等位,好彩今日唔太多人一到门口就可以入座了。太阳蕃茄芝加哥呢款pizza有好重嘅蕃茄味,配上餐厅独有嘅面团制作嘅面包底,再加上超级无敌多芝士,口感超好。唯一嘅缺点系食唔到好多件,因为都系比较重口味嘅食物。蜂蜜蒜泥炸鸡普普通通嘅韩国炸鸡,唔知系唔知出菜慢左嘅关系,外皮唔太热同埋比较淋身。不过调味方便都系好食嘅,有甜甜嘅蜂蜜味,食落觉得唔会太油腻。总结而言,呢间都系一间值得一试嘅餐厅,虽然未到超水准发挥,但比起常见嘅pizza连锁店更有惊喜。
太阳蕃茄芝加哥
蜂蜜蒜泥炸鸡